Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ο Γερο Θεοφύλακτος


Ο υποτακτικός του Πατρός Ιωακείμ, Θεοφύλακτος Μοναχός, μετά το θάνατο του γέροντα του, είδε υπερφυσικά φαινόμενα που προξενούν θείο φόβο και τρόμο.
α) Μια μέρα, εκεί που έκανε τον κανόνα του - ιδιαίτερη προσευχή - όπως τον είχε παραδώσει ο γέροντας του, είδε ένα Σταυρό φωτεινό να λάμπει από τη γη μέχρι τον ουρανό και να φέγγει όπως ο ήλιος. Άκουσε δε και φωνή που έλεγε: "Ουαί και αλίμονο στους ηγουμένους, τους γεροντάδες και τους αρχηγούς των εκκλησιών, που δε φροντίζουν για τους υποτακτικούς και τους παπάδες και κυρίως τους νέους, να τους οδηγούν στο δρόμο του Θεού και στην αρετή, η τιμωρία και καταδίκη τους θα είναι μεγάλη από το δίκαιο Κριτή!

β)Ο Γερο - Θεοφύλακτος είδε άλλη φορά στο κατώφλι της πόρτας του Κυριακού, να είναι κάτω Σταυρός και μπαίνοντας μέσα οι παπάδες πατούσαν πάνω. Τούτο του ήρθε φώτιση, οτι, φανέρωνε τους Παπάδες, Μοναχούς και Χριστιανούς που μπαίνουν στην εκκλησία του Θεόυ να κάνουν προσευχή, ενώ είναι γεμάτοι μίσος και κακία. Αυτό σημαίνει καταφρόνηση στο Πάθος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και το Σταυρό Του, από τον οποίο ο Δεσπότης Χριστός κήρυξε την αγάπη και όχι το μίσος!
γ) Ο ίδιος σε όραμα είδε μεγάλη λίμνη στην οποία πέφτανε οι άνθρωποι και χώνευαν μέσα. Άκουγε δε συνέχεια φωνή πάνω από τη λίμνη που έλεγε: "Θεέ μου ελέησον τον κόσμο σου". Αυτή η φωνή, του ήρθε έμπνευση, πως είναι της Παναγίας Θεοτόκου που προσεύχεται για όλο τον κόσμο.
δ) Άλλοτε πάλι στη Σκήτη αυτή, υπήρχε μεγάλη διαφωνία και φιλονικία μεταξύ των Μοναχών για το υδραγωγείο και όλοι οι Πατέρες έκαναν λιτανεία να τους φωτίσει ο Θεός τί να κάνουν; Τότε ο γερο-Θεοφύλακτος άκουσε φωνή που έλεγε: "Ταλαίπωροι δε βλέπετε πύρινους ποταμούς που άρχονται εναντίον της Σκήτης, γιατί τρωγόσαστε; Πρέπει να ξέρετε οτι για να κάνετε θεαρεστο έργο πρέπει να έχετε αγάπη και ταπείνωση"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου